Evenimente româneşti în Germania

<<    ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ...  >>  (172/35)

Români în Lume: Iurie Levcic din Cernăuți, în Ucraina

Ciclului "Români în lume", la Freies Radio für Stuttgart (redacția Zig-Zag de România) i-am mai adăugat zilele acestea un episod, ajungând cu microfonul virtual la Cernăuți, în Ucraina.
Acolo îl găsim pe Iurie Levcic care ne povestește despre românii din zonă, strânși în jurul lui și ai Școlii Populare de Artă și Civilizație Românească din Cernăuți unde se îngrijesc împreună de datinile și tradițiile românești într-un colț de lume plin de istorie, meleag unde parcă și timpul a rămas puțin în loc.
El este și realizator de programe TV în limba română la TV Cernăuţi.

Interviul este postat pe Arhiva audio a site-ului nostru

Publicat: 31.01.2016

Români în lume: Ana-Maria Cuciureanu, Atena/Grecia

Anul 2016 ni-l propunem un an în care să îi avem mai aproape pe românii de pretutindeni.
In seria interviurilor sub denumirea "Români în lume" la Freies Radio für Stuttgart (redacția Zig-Zag de România), vă propun să faceți cunostință cu o româncă stabilită de mulți ani în Atena, Grecia.
Ana-Maria Cuciureanu, mamă a doi copii, președinta Asociației Femeilor Românce din Grecia, este și realizatoarea emisiunilor radio "Cosmos Românesc”, transmise în zilele de vineri, cu începere de la ora 19:00 (ora României), la Radio TV Unirea.
Joi, 21.01.2016, cu amabilitate mi-a raspuns invitației de a avea un interviu telefonic în direct, interviu pe care l-am postat pe Arhiva audio a site-ului nostru.

Pentru a asculta emisiunile în direct urmați link-ul:
(link) http://www.radiotvunirea.com/

Publicat: 24.01.2016

Colinde la microfon, la Freies Radio für Stuttgart- 21.12.2015 (luni), live de la ora 19-20.00 (ora Germaniei)

Redacția Zig-Zag de România/Freies Radio für Stuttgart (ZZR/FRS), în parteneriat cu EU Reflect-Verein für Interkulturellen Dialog e.V. Stuttgart vă așteaptă!

In data de 21.12.2015 (luni), de la ora 19-20.00 (ora Germaniei) vă invităm la colindat!
La redacția "Zig-Zag de România" se păstrează tradiția!

Ne-am obișnuit de mai mulți ani ca ZZR să organizeze în preajma Sărbătorilor de Crăciun, o Seară Specială de Colinde.
Dregeți-vă vocile și haideți la colindat! Tot ca de obicei și nu oriunde, ci live, la radio.
Vom avea și covriguți după cântare și ceva de uns gâturile obosite. 
Vă așteptăm cu mic, cu mare ca să facem o cântare,
Iarna să o îmblânzim și împreună... SĂ FIM!
Datorită spațiului limitat din studio, în funcție de capacitate, se vor face înscrieri până în data de 20.12.2015.
Aveți astfel ocazia să vedeți cum funcționează și o redacție radio!!
Pentru cei care doresc să participe direct, înscrierile se pot face la membrii redacției Laura, Felix, Emil și Daiana sau să ne scrieți pe adresa info@onlinereflect.eu.

Fotografii realizate de Hugo Balazs cu ocazia evenimentului, pot fi vizionate pe Arhiva foto a site-ului.

Publicat: 15.12.2015

Concert de Crăciun

La nord de Frankfurt am Main, într-o zonă de poveste cu păduri și castel, Braunfels, vor răsuna în preajma Zilei de Crăciun, voci venite de acasă, într-un concert deosebit, cu un program presarat cu multe piese românești.
în data de 20.12.2015, de la ora 16-17.00 vă invităm să-i ascultați pe trei soliști ai Operei din Constanța: mezzosopran Gabriela Dobre, sopran Raluca Dărăban cărora li se alătură tenorul Toni Zidaru.

Einladung/Invitație (PDF)

Schloss Braunfels

Publicat: 10.12.2015

COLECTIV-Stuttgart, 06.11.2015


Ca majoritatea acțiunilor acestor zile, și aici funcționează site-urile de socializare. Oamenii comunică, schimbă păreri, vin cu idei, inițiative. Ei se revoltă, se calmează, vor schimbări necesare sau uneori purtați de mass-media manipulatoare, se contrazic, se informează, se aliază, se simt ba neputincioși, ba în stare să mute munții...și tot așa.
În seara de vineri, 6 noiembrie, ajungând cu ceva întârziere la locul stabilit, am avut o mică surpriză dată de grupul de care mă apropiam, față de pornirea revoluționară a primilor pași cunoscuți din organizarea serii.
Şi surpriza a fost emoționantă să văd oameni de toate vârstele, mulți copii, oameni veniți majoritatea direct de la lucru, unii veniți chiar din localități învecinate, într-un grup compact, umbre în noapte în jurul multor lumânări aprinse pe fundalul mare scris în culori tricolore:"COLECTIV#STUTTGARTCOLECTIV/ CORUPȚIA, LĂCOMIA, INDIFERENȚA UCID TOATĂ ROMÂNIA".
Flori, gânduri, lumini de flăcări mici ce conturau "COLECTIV/ROMÂNIA", lumânări roșii ce formau o inimă mare, flăcări de lumină în tragic împletite cu speranță. Speranța că acei copii prezenți ca și toți copiii, vor avea mâine o viață în pace, liniște și bine, într-un mediu curat la propriu și la figurat, în care valorile să își găsesc adevăratul loc. Oamenii s-au rugat în liniște, au păstrat acea atmosferă de pioșenie cu gândul acasă, la ziua de ieri, de azi și de mâine. Apoi au discutat, au încercat să creeze un liant din sentimente și atitudini, făcând planuri pentru viitor, mulțumiți că vremea a fost de partea noastră într-o seară de început de noiembrie cu 20 de grade.
"Educația ne salvează nația! Vrem o Românie vie! Corupția omoară/Die Korruption Töttet" au fost cuvinte ce s-au regăsit cu majuscule pe inscripțiile prezente.
Preț de trei ore oamenii s-au putut perinda lăsând gândul lor acolo, în Piața Palatului din Stuttgart.
Stuttgartezi curioși, unii informați de ceea ce se întâmplă în România, alții mai puțin, și-au lăsat deasemeni gândurile bune, să se amestece cu ale noastre, cu respect pentru gestul celor prezenți și cu simpatia lor pentru ceea vedeau și auzeau. Așa începe schimbarea unei imagini.

Stuttgart-ul s-a aliniat durerii dar și încercării de a spune: "Prezent, noi trăim departe dar nu indiferenți!"

Daiana Matieș
Stuttgart, 06.11.2015

Foto: Dan Boia

(Colega noastră Laura Frențescu (redacția radio "Zig-Zag de România"), prezentă și ea la acțiune, a reușit să afle câteva gânduri ale unora dintre manifesanți. Înregistrările vor fi postate în curând pe arhiva audio a site-ului)

Publicat: 07.11.2015

<<    ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ...  >>  (172/35)

© Daiana Matieș webdesign: Hugo Balazs