Evenimente româneşti în Germania

<<    ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ...  >>  (185/37)

"Prietenul/colegul meu din altă țară" expoziție de portrete realizate de copii

Omenirea are dreptul la pace. Iar copiii trebuie să crească într-o lume bună și asta este obligația fiecăruia dintre noi.
Copiii trebuie învățați de mici să prețuiască iubirea, armonia și să-și respecte aproapele. Trebuie învățați de mici că fiecare este altfel și ce valoare are toleranța.
Trăim vremuri complexe. Într-o lume și ea complexă și tulbure, noi, maturii, nu avem dreptul să le furăm copilăria. Este unică și le aparține.
Asociația EU Reflect-Verein für Interkulturellen Dialog e.V. Stuttgart, învită copii cu aptitudini la desen, să ia parte la o expoziție-concurs în care să își prezinte lucrările.
Chiar dacă în alt format, nu suntem la prima inițiativă de acest gen, prima expoziție avea loc în urmă cu 2 ani și purta titlul "România văzută prin ochii copiilor din diaspora" la care locul I era câștigat frații Ceuca iar premiul special și desenul folosit pentru afiș i-a aparținut lui Tudor Cojocaru. Au fost foarte multe lucrări frumoase, participanții trimițandu-ne lucrări din mai multe colțuri ale Germaniei. Din juriu au facut parte persoane competente care au avut o grea misiune, stabilirea premianților.
De această dată tema va fi "Prietenul/colegul meu din altă țară"- expoziție de portrete și ne propunem ca vernisajul să fie sâmbătă, 14 mai 2016.
Mai mult ca sigur că fiecare copil are un/o coleg/ă de școală, de joacă sau un/o prieten/ă a cărui/cărei familie vine din altă țară și are în minte o anumită imagine despre el/ea. Copiii văzuți de copii, cu drăgălășeniile, inspirațiile, particularitățile, năzbâtiile lor.
Tehnica poate fi diversă. Creion, tuș, acuarelă, tempera.
Dimensiuni: A4-A3
.
Așteptăm cu interes să fim contactați. Lucrările vor fi triate și vor fi prezentate la Stuttgart.
Cele mai bune desene vor fi premiate, copiii nominalizați vor fi invitați într-o emisiune specială la radio, se vor scrie articole în presă și vor mai fi și alte surprize.
Data limită de predarea desenelor: 07 mai 2016.
Se acceptă lucrări ale copiilor cu vârste între 3-16 ani.

Deasemenea ne vom bucura dacă veți anunța și alte persoane, indiferent de naționalitate care susțin astfel de acțiuni, pentru ca expoziția să fie cât mai bogată și variată.

Eu Reflect Team

Publicat: 21.03.2016

Invitație la vernisaj în Stuttgart

Am deosebita plăcere să vă invit
Duminică, 06 martie 2016, ora 15.00 – la vernisajul expoziţiei de pictură “Momente”.
Evenimentul reprezintă un proiect ambiţios în care îmi propun să prezint într-o selecţie inedită de lucrări mai vechi și mai noi (2007-2016) reflecția diferitelor etape de lucru şi stadii ale muncii relativ sporadice a ultimilor ani.
Îmbinând jurnalismul radiofonic cu cel scris, munca zilnică cu susținerea diferitelor asociații din care fac parte în funcții diverse, marea pasiune îmi rămâne însă linia și culoarea, în multiple forme și redări.
Expoziția propusă de această dată, cuprinde lucrări în acril pe pânză dar si acuarelă, tehnică mixtă, reprezentând momente și atitudini surprinse din viața de zi cu zi, oglindite într-un chip propriu în personaje sau peisaj.
Gazda evenimentului este Bischof-Moser-Haus
Adresa: Wagnerstraße 45
70182 (Bohnenviertel) Stuttgart Mitte

Va lua cuvântul în deschidere: prof. Prof. Klaus Bushoff (Galerie "InterART" Stuttgart)
Partea muzicală a zilei este susținută de grupul „Borracha“ din Stuttgart.
Grupul „Borracha“ (așa cum singuri se prezintă) este format din 8 muzicieni, doi latino-americani și șase șvabi din zona Stuttgartului care cântă cu mare plăcere de peste 10 ani împreună, pe ritmuri columbiene și în general latino, o muzică ce îmbie la cântat și dansat.

Partener media „Zig-Zag de România“ la Freies Radio für Stuttgart.
Expoziţia este deschisă publicului larg în perioada 06-31.03.2016.
Intrarea este liberă.
Informații suplimentare precum și posibilitatea de vizitare a expoziției pe toată durata de deschidere, pot fi cerute la telefon: 0711/21069-35

Cu un gând bun,
Daiana Matieș

Program de vizitare:
zilnic de luni -joi: 9-17.00h
vineri: 9-16.30h

Harta

Publicat: 15.02.2016

Atelierul creativ Mărţişor 2016


EU Reflect-Asociaţie pentru Dialog Cultural e.V. Stuttgart, în parteneriat media cu Redacţia Radio Zig-Zag de România, vă invită la Atelierul creativ Mărţişor care va avea loc în data de
vineri, 19 februarie 2016, începând cu orele 15:00, în incinta Casei Bătrânilor Caritas, adresa: Bischof-Moser-Haus, Wagnerstr. 35, 70182 Stuttgart.

Ca şi în anii trecuţi, într-o atmosferă relaxantă şi creativă, vom confecţiona mărţişoare şi vom încerca să facem cât mai cunoscută bucuria şi tradiţia Mărţişorului. Cu această ocazie vom avea alături şi bătrâni de la Bischof-Moser-Haus, cărora sperăm să le aducem o rază de primăvară.

După ora 17:00 activităţile creative vor continua la Altes Feuerwehrhaus Süd (Heslach), Möhringer Str. 56, 70199 Stuttgart

Va aşteptăm cu drag !
Laura Frentescu

Publicat: 08.02.2016

Români în Lume: Iurie Levcic din Cernăuți, în Ucraina

Ciclului "Români în lume", la Freies Radio für Stuttgart (redacția Zig-Zag de România) i-am mai adăugat zilele acestea un episod, ajungând cu microfonul virtual la Cernăuți, în Ucraina.
Acolo îl găsim pe Iurie Levcic care ne povestește despre românii din zonă, strânși în jurul lui și ai Școlii Populare de Artă și Civilizație Românească din Cernăuți unde se îngrijesc împreună de datinile și tradițiile românești într-un colț de lume plin de istorie, meleag unde parcă și timpul a rămas puțin în loc.
El este și realizator de programe TV în limba română la TV Cernăuţi.

Interviul este postat pe Arhiva audio a site-ului nostru

Publicat: 31.01.2016

Români în lume: Ana-Maria Cuciureanu, Atena/Grecia

Anul 2016 ni-l propunem un an în care să îi avem mai aproape pe românii de pretutindeni.
In seria interviurilor sub denumirea "Români în lume" la Freies Radio für Stuttgart (redacția Zig-Zag de România), vă propun să faceți cunostință cu o româncă stabilită de mulți ani în Atena, Grecia.
Ana-Maria Cuciureanu, mamă a doi copii, președinta Asociației Femeilor Românce din Grecia, este și realizatoarea emisiunilor radio "Cosmos Românesc”, transmise în zilele de vineri, cu începere de la ora 19:00 (ora României), la Radio TV Unirea.
Joi, 21.01.2016, cu amabilitate mi-a raspuns invitației de a avea un interviu telefonic în direct, interviu pe care l-am postat pe Arhiva audio a site-ului nostru.

Pentru a asculta emisiunile în direct urmați link-ul:
(link) http://www.radiotvunirea.com/

Publicat: 24.01.2016

<<    ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 ...  >>  (185/37)

© Daiana Matieș webdesign: Hugo Balazs