Proiecte

Interviuri, dialoguri şi reportaje - Daiana Anamaria Matieș - redactor șef Zig Zag de România, Stuttgart

Daiana Anamaria Matieș

Interviuri și reportaje

Prima emisiune bilingvă a redacției „Zig Zag de România” a fost emisă în data de 17.11.2010 la ora 17:00 de către radioul „Freies Radio für Stuttgart”. Ea se adresează în special publicului originar din România și rezident in Germania indiferent de naționalitate.

Timpi în timpuri

Timpul...
Ieri, azi, mâine ...
...legat de acele ceasornicului, legat de firele de nisip ale clepsidrei, legat de istoria vremurilor pe care o scriem zi de zi, tăcut.

Cine suntem, de unde venim şi de ce.
Filozofia seminţei purtate de vânt, uneori prinzând rădăcină la baza tulpinei, alteori prinsă de vânt şi purtată în locuri unde încolţeşte gingaş dar viguros.

Vântul pentru noi, oamenii, este de multe ori chiar soarta.
Ne ia şi ne poartă prin lume de această dată conştient, acolo unde putem da rod sau gândim că putem da rod mai bun. Cât de potrivit este pământul pentru ca sămânţa să-şi ducă misiunea cu succes la sfârşit, depinde chiar de sămânţă, de puterea ei de adaptate, de puterea ei de integrare la clima dată.
Multe dintre seminţe ajung plante ce înfloresc minunat, îmbătându-ne cu parfumul şi culorile lor...altele nu pot prinde rădăcini şi se lasă mai departe duse de vânt, cautând...
Cine suntem noi, diaspora romană din Stuttgart, din Germania si nu numai, vom încerca în paginile acestui site să va dezvăluim în mică, foarte mică parte. Punte peste timpuri, învingând distanţe, seminţe care au ceasuri in inimi ce bat in ritmul vremii şi al vremurilor...

Daiana Matieş

Momente - Expoziție de Pictură, Daiana Matieș

Cele 7 arte au reușit dintotdeauna să înlăture barierele dintre civilizații și culturi. Au străbătut timpurile dovedindu-și nemurirea, bineînțeles în cazul în care nu au fost distruse. Iar când arta nu are nevoie de cuvinte, acest lucru devine mult mai ușor.
A te face prin muncă pe care o desfășori un purtător de mesaje, de iubire, de deschidere, de comunicare poate fi cea mai frumoasă răsplată pentru omul care făurește.
Culoarea ca și notele plutesc și se reflectă, retransmițîndu-se sub forma ecourilor din priviri. Căci interesant, culorile și notele se revarsă apoi din privirea celui care se lasă încântat de acestea..și fața îi devine mai luminoasă, mai prietenoasă, mai deschisă, mai zâmbitoare.
Trăim timpuri în care cotidianul aproape ne sufocă. Dorim tot mai mult și repede. Reducem din ce in ce mai mult totul la simboluri. Și de cele mai multe ori ajunge să ne fie suficient.
Momentele rămân undeva pe retină sau în suflet, restul se pierde. Ce reprezintă ele? oare trebuie să reprezinte ceva? Reprezintă momentul. Al meu sau al celuilalt; sau al nostru. Momentele nu ne aparțin întotdeauna. Este bine însă să ne putem bucura de ele. Mai ales dacă ne creează o stare de bine.

Daiana Matieş

(pdf) Afiș
(diashow) Imagini de la vernisaj, fotograf: Hugo Balazs

© Daiana Matieș webdesign: Hugo Balazs