Proiecte

Oameni și locurile lor - în colaborare cu Patricia Höppner - Ulm

Patricia Höppner

"Știința purifică religia de erori și superstiții. Religia purifică știința de idolatrie si false adevăruri absolute" (Papa Ioan Paul al II-lea).

Acest concept mi l-am ales ca motto.

Oamenii sfințesc locuri iar locurile ii binecuvântează pe oameni. Unii fară de alții nu pot face o ecuație funcțională. Asociem din obișnuință ideea de "loc" cu radăcinile din care ne tragem si ne-am format fiecare, asociem acestui termen de obicei copilaria derulată, invățăturile, tradițiile, obiceiurile, tot ce ne-a facut fericiți, tot ce ne-a făcut să ne fie bine. Locurile oamenilor despre care aleg să vă vorbesc in aceasta rubrică sunt insa altfel. Cel puțin în concepția mea. Ale mele locuri însa nu sunt localizate geografic intr-un spațiu fizic neapărat. Ale mele noțiuni de oameni si locurile lor țin de energii.

Energia a cărei forță creatoare depășește gândirea și logica omeneasca obișnuită. Energia această nu este neapărat pozitivă sau negativă. E mai degrabă neutră. Rămâne doar să aflăm cum modul ei de folosire ne privește direct.

Depinde exclusiv de noi. Pentru mine nu există decât călătoriile pe cărările care au o inimă. Eu nu călătoresc decât pe ele și singura provocare pentru mine este să le străbat până la capăt și să privesc in jur, cu respirația tăiată.

Patricia Höppner

© Daiana Matieș webdesign: Hugo Balazs