Evenimente româneşti în Germania
Redacția Zig-Zag de România/Freies Radio für Stuttgart (ZZR/FRS), în parteneriat cu EU Reflect-Verein für Interkulturellen Dialog e.V. Stuttgart, vă așteaptă!
In data de 16.12.2016 (luni), de la ora 19-20.00 (ora Germaniei) vă invităm la colindat!
La "Zig-Zag de România" se păstrează tradiția!
De peste 10 ani ne-am obișnuit ca redacția ZZR să organizeze în preajma Sărbătorilor de Crăciun, o Seară Specială de Colinde.
Dregeți-vă vocile și haideți la colindat!
Tot ca de obicei și nu oriunde, ci live, la radio.
Vom avea și covriguți după cântare și ceva de uns gâturile obosite.
Vă așteptăm cu mic, cu mare ca să facem o cântare,
Iarna să o îmblânzim și împreună... toți SĂ FIM!
Ca invitat special al serii: JEZEBEL
Datorită spațiului limitat din studio, în funcție de capacitate, se vor face înscrieri până în seara de 15.12.2019.
Aveți astfel ocazia să vedeți cum funcționează și o redacție radio!!
Dacă doriți să intrați în legatură cu noi, o puteți face și prin telefon!
Studio...0711 640 04-44
https://www.freies-radio.de/player/player.html
Publicat: 15.12.2019
Detalii referitoare la cele 22 secții de votare pentru alegerile prezidențiale-8, 9 și 10 noiembrie (turul I), respectiv 22, 23 și 24 noiembrie (turul II) 2019, organizate pe teritoriul landului Baden-Württemberg
Publicat: 02.11.2019
Așa cum ne-am obișnuit de la înființarea asociației EU Reflect e.V. Stuttgart, ne-am propus pe cât posibil ca în fiecare an să facem o vizită de „cultură generală“ și, pornind cu cea la Muzeul Besarabiei din Stuttgart, trecând prin culisdele Operei și Teatrului de Stat Stuttgart, prin sediul SWR, Biblioteca Română Freiburg…iată că anul acesta ne oprim asupra curentului Bauhaus, foarte bine reprezentat în Stuttgart, curent care, în acest an, împlinește 100 de ani de existență.
Curentul Bauhaus, fondat la Weimar în 1919 de către arhitectul Walter Gropius, s-a manifestat în arhitectura, arte plastice, design, fotografie, mobilier şi decorările interioare ale secolului al XX-lea, renunțându-se la stilul clasic și, prin reduceri la esențe, orientarea spre practic, funcţional și simplu, cu linii clare și precise.
O revoluție de stil, greu acceptată la începutul anilor 1900, care însă ne înconjoară și astăzi.
"De trei ani de când locuiesc în acest oraş minunat, am observat că puţine oraşe din lume au o amprentă a stilului Bauhaus mai clară decât Bucureştiul. Vă invit pe toţi, în acest an special, la o vânătoare de comori în Bucureşti, în căutarea caselor Bauhaus. Poate că nu sunt aceste clădiri în cea mai bună stare... Numele creatorilor acestor clădiri sunt Horia Creangă, Marcel Iancu, Henriette Delavrancea, Duiliu Marcu, la acea vreme o dovadă a adevăratei modernităţi care a sosit atunci în oraşele româneşti. Putem să redescoperim această bogăţie", a afirmat ambasadorul Germaniei în România, Cord Meier-Klodt. www.agerpres.ro
"Nu mai puţin de trei expoziţii îşi propun să prezinte într-un mod accesibil arhitectura şi principiile şcolii de artă pentru un public larg, iar ciclul expoziţional începe pe 6 aprilie, la Weimar, în noul muzeu care a încorporat fundaţia Bauhaus, continuă la Berlin, pe 6 septembrie, şi la Dessau, unde se deschide, de asemenea, o nouă instituţie dedicată mişcării artistice, pe 8 septembrie. .."www.gandul.info
Vom face așadar o punte nevăzută între Stuttgart și București, încercând să înțelegem curentul care a marcat atât de profund generații, vizitand complexul arhitectural din Killesbeg, Stuttgart.
Vizita va avea loc la data de 18.05.2019
Publicat: 14.05.2019
Ne-am obișnuit de-a lungul anilor, să avem seri de muzică sau seri de film.
De această dată, ne-am gândit să le combinăm și experimental, să avem bucuria diversității în armonie.
Iar când elementele sunt de bună calitate, pentru cei prezenți nu poate fi decât o seară care să meargă direct la suflet.
Asociația EU Reflect e.V. Stuttgart vă invită la o nouă manifestare artistică, în care muzica și filmul vor face un parteneriat de excepție.
Astfel, vom avea marea bucurie de a o aplauda la scenă deschisă pe Anamaria Nicoară (pian și voce), care va susține un recital deosebit, intitulat "Cântece și descântece". Vom asculta prelucrări din folclor dar și din melodiile proprii, de o mare sensibilitate, în limba română și engleză.
În regia lui Björn Reinhardt, în anul 2016, noi mai prezentam un film documentar de o mare intensitate: "Der Kinderberg":
De această dată filmul pregătit este "Fröhliche Schwestern"/"Surorile vesele", cu subtitrare în limba germană.
Mulțumirile pentru realizarea arfișului îi revin lui Bogdan Piperiu.
https://www.piperiuarte.eu/
Partener media, redacția "Zig-Zag de România" la Freies Radio für Stuttgart.
www.onlinereflect.eu
Intrarea este liberă, donații binevenite.
Când?
Sâmbătă, 30 Martie 2019 de la 19:00
Unde?
Bgs Gwz S-Süd> Altes Feuerwehrhaus
56 Möhringer Straße, 70199 Stuttgart
Vă așteptăm cu drag!
EU Reflect e.V. Team
Publicat: 10.03.2019
Arta cu nisip, o artă efemeră care încântă și incită, totodată.
Durează o clipă, sau două, sau trei dar nu suficient ca să și rămână.
E ca un val care cu fiecare secundă își schimbă forma și umbrele. Colorate sau nu, imaginile se mulează, se scurg, se transformă, se întrepătrund într-un joc al concentrației de a nu pierde nici o mișcare, ațâțând curiozitatea uneori în încercarea de a ghici pasul următor care rămâne în final tot o surpriză.
Artist plastic: Mariana Pachis (București)
Muzica inspiră artistul și îi dă complexitate trăirii, percepției.
Așadar, aceasta nu va lipsi iar de virtuozitatea muzicienilor vom avea parte prin interpretările pianistei Cristina Popa van Grootel Și violonista Golda Schmiederer.
Vioara, pianul și arta cu nisip formează împreună un Trio a cărui creație interpretativă se construiește pe sunetele romantice a marilor compozitori:
Beethoven, Schubert, Liszt, Dvorák, Porumbescu, Enescu.
O manifestare artistică susținută de asociația EU Reflect e.V. Stuttgart prin organizarea realizată de Cristina Popa van Grootel.
Partener media: Zig-Zag de România la Freies radio für Stuttgart
Publicat: 30.01.2019